solvickie.blogg.se

3-barnsmamma, fru, syster, dotter och vän. Bokälskande, promenadglad, positiv pessimist, full av skratt och tårar. Livet i med- och motgång.

Back to school..

Publicerad 2012-08-30 21:03:16 i Allmänt,

 
Idag fick de gå till skolan igen, tyckte inte att vi kunde vara hemma mer, även om det är mysigt ;) Jag hade gärna varit hemma en dag till eller två. Visst tycker jag om mitt jobb, men får jag välja är jag ju hellre hemma. Jag ÄLSKAR att vara HEMMA!! Skulle alltid vara hemma om vi hade ekonomi för det. Fast visst, när barnen blir större kanske jag skulle vilja hitta något att göra när inte de behöver min tid och omsorg. Men å andra sidan, jag skulle nog inte ha problem att fylla tiden. Tänk vad man skulle kunna göra :) Läsa en kurs bara för att den låter spännande och rolig och inte enbart för att man behöver de poängen. Kunna träna när och hur man vill. Baka en massa och prova nya, spännande recept. Läsa alla böcker man skulle vilja läsa men inte hinner.. hm... listan skulle kunna göras lång lång lång :)
 
Det hände en rätt kul sak häromdagen (som bara bevisar hur disträ/stressad jag är, berorende på hur man tolkar det). Vi har diskuterat våra anställningstider på jobbet, jag och en annan assistent. Båda har vi blivit lovade till sommaren, heltid. Men på pappret hade hon bara till jul, så då blev jag ju också fundersam. Jag lovade att kolla mitt anställningsbevis, som jag skrev på i juli, vilket slutdatum som stod för min anställning. Glömde väl bort det där i ett par veckor. Tillslut i förrgår kom jag ihåg och letade reda på det, döm om min förvåning när det stod att jag hade en tillsvidareanställning!!!! Jag som har längtat och väntat efter en fast tjänst, tryggheten som det innebär, så har jag haft det i snart två månader utan att veta om det :) Det känns fantastiskt skönt!!! Så i helgen tänker jag fira lite extra. Förstår bara inte hur jag kunde missa det, hon måste ju sagt något när vi skrev på pappret. Men jag var väl antagligen så uppe i varv och ville bara få det undanstökat att jag inte lyssnade. Trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle få fast innan jag blev inlasad. Det bästa är att jag nu har en heltidstjänst i botten!!
 
Mannen är iväg och tränar. Hade väl tänkt att jag skulle köra lite styrkträning á la Perelli när han är borta... har dock ont i halsen och är supertrött så än har jag inget gjort. Slängde ihop en plommonkaka istället :) Det jobbiga är att när jag inte tränar när jag bestämt kommer ångesten småkrypande och påminner mig om att jag borde.. och att jag ju inte har tränat så mycket i veckan, att jag ätit för mycket och allt annat det kan vara... Så ibland är det faktiskt lättare att bara träna och slippa allt det andra. Jobbigt är det i vilket fall!! Funderar på att köra lite mage bara och sen lägga mig när kakan är klar i ugnen.
 
Skönt med fredag imorgon!! Längtar!! Älskar att det är helg igen.
 
Kram

En snabbis

Publicerad 2012-08-29 20:58:31 i Allmänt,

Är helt slut så det får bli så, en snabbis ;)
 
Men, jag åkte och sjöng!!!! Vad jag har saknat det!!! Ska kolla med de andra övningstiderna och se om det passa bara. Var så härligt och en massa bra sånger av, Winnerbäck, Kent, Niklas Strömstedt, Ted Gärdestad, Marie Fredriksson mfl.
 
Nu är jag trött, har gått i ett idag, berättar mer imorgon.
 
Kram och God Natt!!!
 

Vabbar..

Publicerad 2012-08-28 09:00:58 i Allmänt,

Jag måste erkänna att idag kändes det ganska skönt att få vara hemma med sjuka barn. Får man säga så ;) När vi kom hem ifrån stallet igår klagade tjejen på huvudvärk, hon ville inte äta och bara gnällde. Tempade henne på en gång, men ingen feber direkt, 37,8. Men bara en timme senare var den uppe en bra bit över 39 :/ Insåg ju då att det blev till att vara hemma. För tjejens del blev det alvedon och sängen tidigt på kvällen.
 
Storkillen var hos en kompis under tiden vi var i stallet. När han kom hem därifrån klagade han på huvudvärk och såg allmänt hängig ut. Bara att ta fram febertermometern igen, en bra bit över 39 där också.. Stackarna var helt utslagna..
 
Vi har tagit en lugn och skön morgon så här långt. Först skulle ju alla femhundraelva instanser meddelas om att vi var hemma. Det är helt galet hur många man måste ringa, min chef, fritids där jag jobbar, storkillens fritids, storkillens fröken, tjejens fritids och så tjejens fröken. Heeelt sjukt!! Men nu är det gjort och vi kan mysa hela dagen om vi vill. Lillkillen fick åtminstone gå iväg till förskoleklass idag för att leka av sig lite. Han blir så intensiv här hemma annars. Förhoppningsvis får han hem en kompis till eftermiddagen också att leka med.
 
Körde ett träningspass ur Perelliboken igår. Hade räknat med att hinna iväg till gymmet, men mannen passade på att klippa gräset här och hos svärfar medans det var fint väder, så det blev hemmaträning :) När mannen kommer hem idag blir det löpspåret ett par varv, skulle vara kul att klara 3 :) Ska försöka planera min träning så gott det går, har märkt att det är större chans att den blir av då.
 
Däremot att jag fått något att fundera över. Jag har ju nästan alltid sjungit i kör. Det är det bästa som finns och jag mår så otroligt bra efteråt. Men sen jag flyttade hit och barnen kom har det liksom inte funnits tid för det. Har tänkt flera gånger att plocka upp körsjungandet igen men inte känt att tiden räcker till. Nu är det så att det ett par gånger varje år har en projektkör i svenska kyrkan här. Man tränar vid ett visst antal tillfällen för en pop-/rockgudstjänst. Varje gudstjänst har ett särskilt tema. Imorgon börjar det igen och denna gång är alla sånger på svenska. Jag är såååå sugen!! Det skulle vara superkul!! Men vet inte hur jag ska få ihop vardagspusslet riktigt.. Fast vet att det skulle göra mig gott och mår jag bra mår familjen bra. Hm... sjunga eller inte sjunga... det är frågan. Hur skulle ni göra?
 
Ska ta och göra lite kaffe och sätta mig med en bok en stund. Sen ska jag ta tag i att planera maten. Har slarvat lite med det på sistone.
 
Kram kram
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela